Aproape de victorie, dar nu îndeajuns. Cam așa s-ar putea descrie Raliul Aradului Kia pentru Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5).

Cei doi brașoveni au condus aproape toată cursa bănățeană, dar au trebuit să se recunoască învinși, chiar pe ultima „specială”, de prietenul Bogdan Marișca. „Locul 2 la Raliul Aradului Kia este un rezultat bun după o săptămână foarte dificilă. Sunt un pic mâhnit pentru că mi-aș fi dorit să câștig cursa asta și am fost aproape, dar până la urmă trebuie să ne mulțumim și cu poziția a doua, ce ne aduce puncte importante în clasamentul general. Vreau să le mulțumesc băieților din echipa tehnică pentru că au depus eforturi supraomenești ca eu și Tudor să putem lua startul. Mașina a funcționat perfect”, a povesit Giri.

Vicecampionul național de anul trecut a continuat apoi: „Am început bine raliul, cu două victorii de probă în ziua de vineri. Sâmbătă am mers să ne conservăm avantajul pe care îl aveam, dar Bogdan a tras tare, astfel că aveam același timp înaintea ultimei «speciale». Pe ultima probă am încercat să dăm tot ce putem și chiar am crezut că am avut un ritm bun, dar până la urmă a trebuit să ne recunoaștem învinși de Bogdan. Cred că oboseala psihică acumulată în zilele de dinaintea cursei și-a spus cuvântul și de aceea am cedat. În felicităm pe Bogdan pentru victorie și îi promitem că îi vom da o replică și mai bună pe probele de la Raliului Moldovei”, a spus Dan Gîrtofan.

La shakedown-ul de dinaintea cursei arădene, Giri a avut un copilot mai special. Este vorba de jucătoarea de tenis Ana Bogdan, numărul 106 WTA, care a experimentat pentru prima oară senzațiile tari din interiorul unei mașini de raliu. „Mă bucur că a ales să vadă în ce constă munca noastră de piloți de raliu. A fost o onoare pentru mine să îi arăt câteva din trucurile acestei meserii și sper că s-a simțit foarte bine”, a mai adăugat Dan Gîrtofan.

Dan și Tudor se bazează în CNRD 2017 pe sprijinul următorilor parteneri: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar - dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.


Bogdan Popescu   
PR Manager Dan Gîrtofan
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0751983587
Credit foto: Adrian Torjoc & Bogdan Barabas; facebook Ana Bogdan