Pentru Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia R5) Cotnari Rally Iași, penultima etapă a CNRD 2016, a însemnat și o premieră: primul titlu de vicecampioni naționali absoluți.

Dan și Tudor și-au asigurat locul 2 în campionat după ce au încheiat tot pe poziția a doua, în spatele noului și vechiului campion național, Simone Tempestini, cursa ieșeană. „A fost un raliu bun pentru noi, care ne asigură locul 2 în 2016. Iașul a fost ca de obicei o cursă frumoasă, rapidă și foarte concentrată, pe care am parcurs-o fără evenimente deosebite și care s-a încheiat cu un rezultat bun. Nu ne-am asumat riscuri prea mari și am bifat cam ce ne-am dorit, o clasare cât mai sus. Vreau să-l felicit pe Simone pentru al doilea său titlu de campion și nu pot să nu simt o undă de regret că nu «i-am dat mai mult de furcă» în actualul sezon, dar promitem să o facem la anul. Eu spun că am făcut maximum din ce se putea”, a spus Dan Gîrtofan.

După două titluri de campion și după mai multe clasări pe locul 3, pentru Giri a venit și o distincție de vicecampion. „Da, chiar îmi lipsea titlul de vicecampion din palmares. Acum pot să spun că le am pe toate. Mi-aș fi dorit să fie unul de campion, dar atât s-a putut în 2016. A fost un an bun, în care noul material de concurs și-a dovedit valoarea. Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor, lui Tudor, echipei tehnice, dar și tuturor celor care au fost în colțul meu și promit că la anul vom încerca să terminăm și mai sus”, a mai dăugat Giri.

Brașoveanul a fost bucuros și pentru fiul său Andrei, care a reușit cel mai bun raliul pe macadam din carieră, obținând chiar locul 2 la Debutanți și locul 3 la Cupa Dacia Debutanți. „A fost cel mai fain macadam de până acum pentru mine. Și asta pentru că ne-a ieșit, și mie și lui Doru, navigatorul meu, totul. A fost pentru prima oară când am întâlnit o săritură ca acelea de la Iași la un raliu și pot spune că ne-am descurcat foarte bine. Ne bucurăm de rezultatele obținute și sperăm să o ținem tot așa. La Iași ne-am dat seama că își trebuie mulți kilometri de probă specială pentru a ajunge sus”, a declarat Andrei Gîrtofan.

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au parte în sezonul 2016 al CNRD de sprijinul următorilor parteneri de încredere: Škoda România, Porsche Finance Group România, Delcar - dealer Škoda Brașov, Mobil 1 prin Lubexpert România, Hankook Competition prin Bucur Tuning Sibiu, LHEL Group România și Mipa și Presto prin Rompresto Trading.

Bogdan Popescu   
PR Manager Dan Gîrtofan
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
0751983587
Credit foto: Adrian Torjoc, Bogdan Barabas

Go to top